KONTAKT

Axmar bruk inviger Järn-Britas koja 2021-06-12

Axmar bruk inviger Järn-Britas koja 2021-06-12

Vi inviger konstverket Järn-Britas koja

Magin att vakna upp med solen som strilar in genom lövverket. Fåglarna kvittrar utanför och man kan ana ljudet från det porlande vattnet. Likt en eremit som kliver ur sin enkla hydda går man rakt ut i Engelska parken. En övernattningsmöjlighet som inte liknar något annat.

Konstverkets form inspireras av en hög löv där löven är producerade i cortenstål. Formen av grenar, kvistar och löv hämtar sin form från de lokala trädarterna, men det finns även mer exotiska löv från träd som kan kopplas till de delar av världen som Axmar bruk genom historien har haft som handelspartners. Löven bildar skuggor som ger intrycket av att man befinner sig inuti en trädkrona. Järnkaminen och elden skapar en skön atmosfär med värme under kalla vår- och höstnätter. Under mörka kvällar och nätter skimrar Järn-Britas koja av ljus.

Välkommen till invigningen av konstverket Järn-Britas koja i Engelska parken Axmar bruk i närvaro av konstnärerna Annika Oskarsson och Thomas Nordström lördagen den 12 juni kl 11.00.

Foto: Aja Axlund

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK