KONTAKT

Upptaktsträff för Axmar bruks 350-årsfirande.

Upptaktsträff för Axmar bruks 350-årsfirande.

Upptaktsträff för 350-årsfirandet

Torsdagen den 6 maj var det upptaktsträff på Axmar Brygga inför brukets 350-årsfirande i sommar. På plats var både representanter för styrelsen i den ideella föreningen Hyttan och de lokala entreprenörerna med medarbetare som planerar för en välbesökt jubileumssommar i stundande "hemestertider".

Föreningens ordförande Stig Jönsson hälsade alla välkomna och redogjorde kort för den spännande historien om bruket som besökarna kommer att kunna ta del av i sommar. Därefter berättade de olika aktörerna om sina aktiviteter och jubileumserbjudanden inför sommaren.
Det kommer bland annat att bjudas marknadslördagar, invigning av ny kaj för båtgäster, flera olika guidade vandringar samt bil- och MC-träffar i sommar.
– Vi har ju ett ambitiöst jubileumsprogram på gång men det är fortfarande en viss osäkerhet om vilka aktiviteter vi kan i sommar, berättar Stig. Vi avvaktar närmast de nya rekommendationer som Folkhälsomyndigheten väntas komma med i mitten på maj. Men det det preliminära säsongsprogram som gäller just nu ser ju mycket spännande ut.

Bland deltagarna finns föreningen Hyttan, Axmar brygga, Axmar Bruksbod, Bed & Breakfast och Axmar Brukscafé. Det kommer även att lanseras en helt ny destinationswebb i mitten av maj som presenterar hela bruket som besöksmål samt att det släpps en jubileumsbok inför sommaren.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK