Invigning av nya cykelleden Jungfruleden.

Invigning av nya cykelleden Jungfruleden.

Invigning av nya cykelleden Jungfruleden

Söndagen den 4 augusti kl 14-16 invigs den nya, cirka sju mil långa cykelleden mellan Harkskär och Axmar bruk. Hamrångegruppen tillsammans med Biking Gästrikland bjuder in till en trevlig tillställning vid Norrsundets Motorbåtsklubbs grillplats vid Rödboharen. Evenemanget lovar en trevlig eftermiddag fylld med kaffe, fika och tips om sevärdheter längs cykelsträckan.

En cykelled för alla

Den nya cykelleden, Jungfruleden, sträcker sig mestadels genom skogsbilvägar, vilket gör den tillgänglig för vanlig cykel på huvudleden. För de som söker lite mer utmaning finns alternativsträckan Fäboleden, som går förbi Häckelsängsbodarna och Finnharsfjärden. På dessa sträckor rekommenderas dock tjockare däck för att ta sig fram på bästa sätt.

Upptäck naturens skatter

Denna invigning är inte bara ett firande av en ny cykelled, utan även en möjlighet att upptäcka de natursköna omgivningarna. Från Harkskär till Axmar bruk finns en rad sevärdheter som kan upplevas längs vägen. Det är en perfekt chans för både cyklister och naturälskare att utforska det bästa Gästrikland har att erbjuda.

Praktisk information

Eventet äger rum vid Norrsundets Motorbåtsklubbs grillplats vid Rödboharen. Oavsett om ni kommer med cykel eller inte så finns det möjlighet att få tips och råd om sevärdheter längs leden, så varmt välkomna att njuta av en trevlig fika och gemenskap med andra deltagare söndag eftermiddag.

Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att fira invigningen av denna fantastiska nya led. Välkomna!

Se alla nyheter »

Sju mil lång cykelled mellan Harkskär och Axmar bruk.

Sju mil lång cykelled mellan Harkskär och Axmar bruk.