KONTAKT

Filmvisning om Norrsundets Arbetarteater föreställning ”I sot och aska lagd”.

Kom och se filmen ”I sot och aska lagd”

Datum: 7/8, 2021, Tid: 14.00 - 15.00

Sommaren 2007 framförde Norrsundets Arbetarteater föreställningen ”I sot och aska lagd”. Den återspeglade ryssarnas brutala framfart över Hamrånge socken 18 maj 1721.

Verket är skrivet av Christian Löf och utspelades i Hyttan i Axmar bruk med en ensemble på 40 personer. Det beskriver vardagslivet mellan de boende och överheten kring ”Järn-Brita” Brita Behm. Ryssarnas överfall ingår i handlingen. En gripande avslutning på föreställningen uppstår då en man kommer in på scengolvet med ett axbrodd i sin hand och säger till de församlade: ”Här växer början till det nya Hamrånge! Titta! Ett axbrodd! Ett axbrodd som klarade sig och stod emot”

Denna dag visas en timmeslång film från föreställningen 2007.

Plats: Hyttan
Arrangör: Norrsundets Arbetarteater
Med ödmjukhet inför att vi inte riktigt vet hur sommaren kommer att se ut är vår plan att vi ska genomföra de inbokade aktiviteterna och har för din trygghet vidtagit nödvändiga åtgärder. Vi följer FHM's rekommendationer och anpassar oss därefter. Du hittar uppdaterad info på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Se hela säsongsprogrammet »

Se hela kalendern här »

Dela i sociala medier:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK