KONTAKT

Järnslottet i Axmar bruk av konstnären Leif Bolter

Idén bakom Järnslottet

Datum: 17/7, Tid: 15:00 - 16:00

Leif Bolter berättar om sin vision och sina tankar kring skapandet av Järnslottet och visar en ny modell av konstverket.

Leif Bolter, konstnär, skulptör och ledamot i Konstakademien, har en unik idé om hur Slottet i Axmar bruk ska återuppstå. Han vill återskapa Slottet som en hägring av järn, rymd och tomrum.

Som en konstfull hägring i grön oas
Grundidén med projektet Järnslottet är att på ett vackert sätt tillföra något unikt och nytt som kan bygga en bro mellan gamla och nya tider och skapa förutsättningar för att ett värdefullt kulturarv kan utgöra navet i landsbygdsutvecklingen. Järnslottet skulle, med sitt säregna uttryck bli en viktig resurs för upplevelsekultur- och naturturism som i sin tur skulle bidra till en välmående och attraktiv ort utanför staden där människor kan fortsätta bo leva och verka. Som en konstfull hägring mitt i den gröna, lugna oas som Axmar bruk är.

Välkommen att lyssna och kika på Järnslottet!

Plats: Slottsbalustraden, Engelska parken
Arrangör: Föreningen Hyttan
Kontakt: hyttanaxmarbruk@gmail.com

Med ödmjukhet inför att vi inte riktigt vet hur sommaren kommer att se ut är vår plan att vi ska genomföra de inbokade aktiviteterna och har för din trygghet vidtagit nödvändiga åtgärder. Vi följer FHM's rekommendationer och anpassar oss därefter. Du hittar uppdaterad info på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Se hela säsongsprogrammet »

Se hela kalendern här »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK